Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، معترضان خوزستانی برای چندمین شب پیاپی در چند شهر استان از جمله سوسنگرد مرکز شهرستان دشت آزادگان و برخی محله‌های کلانشهر اهواز دست به اعتراض زدند.

در سوسنگرد معترضان با تجمع در مقابل فرمانداری دشت آزادگان خواستار استعفای فرماندار از سمت خود شدند و شعار‌هایی در خصوص عزل این مقام دولتی از مسند قدرت سر دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور معترضان در سوسنگرد نسبت به سایر شهر‌ها و به خصوص شب‌های قبل از آن به شکل گسترده تری قابل مشاهده بود. دوشب پیش تصاویری از درگیری در این شهر منتشر گردید و تجمع کنندگان پس از پرتاب سنگ و مواد آتش زا به سمت نیروی انتظامی با شلیک تیر‌های هوایی و گاز اشک آور مواجه شدند.

بیشتر بخوانید

خوزستانی ها در تب و تاب آب؛ فرصت طلبان در تلاش برای رسیدن به اهداف شوم خود تنش‌های آبی خوزستان؛ تجمع شهروندان و تکاپوی مسئولان دیشب در سوسنگرد چه گذشت؟/ پروژه کشته سازی، ماموریت جدید رسانه های بیگانه

علاوه بر سوسنگرد در محله‌های اهواز از جمله «کوی مندلی» و «کوی علوی» نیز معترضان به خیابان آمدند. به گفته علی یکی از تجمع کنندگان حاضر در این اعتراضات مواردی از درگیری نیز وجود داشته، او در گفتگو با ما گفت: نیروی انتظامی بیشتر سعی داشت با آرام کردن مردم، آن‌ها را به سمت خانه‌ها هدایت کند، اما به هر حال اعتراضات مردم به حق است و آن‌ها آب می‌خواهند.

در شهر‌های کوت عبدالله، شاوور، حمیدیه، رامهرمز، ماهشهر، رامشیر، ایذه، ویس و شادگان نیز اعتراضات گزارش شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

اعتبارات در خوزستان گم می‌شوند!

حضور نیرو‌های انتظامی به منظور جلوگیری از گسترده شدن اعتراضات به سمت منازل مسکونی تاکنون به شدت قابل رویت بود و علی رغم جو شدید امنیتی در شهر‌های خوزستان، اما تاکنون موارد مصدومیت معترضان و یا نیرو‌های پلیس به صورت رسمی از سوی مقامات منتشر نشده است و تصاویر شبکه‌های اجتماعی نیز حاکی از تشدید نشدن درگیری در سایر شهر‌ها به جز اهواز، ایذه و سوسنگرد است.

معترضان اهوازی عمدتا از مناطق حاشیه‌ای و فقیر نشین هستند که نه تنها به بی آبی، بلکه به بیکاری و ناکار آمدی مسئولان خوزستانی برای ایجاد اشتغال پایدار هم اعتراض دارند و به عقیده بسیاری از کارشناسان تجمعات در خوزستان فقط به مشکلات آبی نیست، بلکه انباشت مشکلاتی نظیر نبود امکانات رفاهی و نارضایتی از عملکرد دستگاه‌ها مردم را به انجام چنین اقداماتی وا داشته است.

در خوزستان اگرچه علی رغم وجود رودخانه‌های خروشان و پر آب بسیاری از مردم از شمالی‌ترین نقطه در اندیمشک و دهدز تا جنوبی‌ترین نقطه در رامشیر، بندر ماهشهر و شادگان تشنه هستند، اما از کارکرد برخی مسئولان نیز رضایت ندارند.

فلاح یکی از اهالی خوزستان که در تجمعات شهر‌های خوزستان نیز حضور یافته است، در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: مردم در اعتراض به بی آبی به خیابان‌ها آمدند، اما واقعیت آن است که در این استان اعتبارات به صورت میلیاردی گم می‌شوند و هیچ کس نیز پاسخگو نیست!

یکی دیگر از تجمع کنندگان در یکی از مناطق اهواز می‌گوید که ما اصلا مشکل آب نداریم بلکه من در حمایت از سایر معترضان آمده ام تا نسبت به این «فساد» و نبود امکانات نیز اعتراض کنم.

هیچ اشتغال جایگزینی برای کشاورزان نیست

در رامهرمز برای اولین شب معترضان به خیابان آمدند و در شادگان نیز پس از ۲ شب آرام شهروندان مجددا در خیابان‌ها حضور یافتند.

مهرشاد یکی از شهروندان رامهرمزی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه هر ساله به کشت شلتوک مشغول بوده، اما امسال به دلیل کم آبی خبری از کاشت برنج نیست، افزود: جیب هایم خالی شده و امیدوار بودم شاید امسال با شلتوک کاری پولی به دست آورم، اما بی آبی همه برنامه را بهم ریخته و هیچ اشتغال جایگزینی برای ما وجود ندارد تا امورات خود را بگذرانیم، حالا هم بسیاری از کشاورزان در تنگنا هستند.

او در ادامه گفت: این‌ها نتیجه سال‌ها مدیریت ناصحیح و اشتباه در حوزه‌های کلان است، زیرا خوزستان مادر خرج ایران است و سرشار از نفت و گاز و صنایع عظیم پتروشیمی است، اما نفت را خام می‌فروشند و این صنایع بزرگ هرگز به مسئولیت‌های اجتماعی خود نیز برای ایجاد اشتغال پایدار غیر نفتی به درستی عمل نکردند.

اعتراضات در ۱۵ شهر خوزستان

استان خوزستان دارای ۶۱ شهر است و اعتراضات در ۱۵ شهر این استان به وقوع پیوست.

علی رغم گذشتن ۷ روز از اعتراضات خوزستان، اما همچنان نیز نگرانی‌هایی از نفوذ گروه‌های فرصت طلب به صفوف مردم وجود دارد که از جمله آن‌ها «حرکة النضال العربی لتحریر الأهواز‎» یا همان الاهوازی است. این گروه از سال ۸۴ تاکنون بیشترین عملیات تروریستی را علیه مردم استان خوزستان انجام داده که از جمله آن‌ها بمب گذاری و تیراندازی در خیابان سلمان فارسی و همچنین حمله به کلانتری‌ها و به رگبار بستن شهروندان در رژه نیرو‌های مسلح اهواز است که در نتیجه آن یک ۵ کودک ساله جان باخت.

اعتراضات خوزستان مورد حمایت اقشار مختلف مردم در سراسر کشور قرار گرفته، اما در این بین افرادی نیز قصد دارند که اعتراضات را با قومیتی کردن به حاشیه برده و آن را از مسیر اصلی خود منحرف نمایند، عملکردی که از نظر هر انسانی غیر شرافتمندانه است و باعث شده واکنش‌هایی نیز در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشته باشد.

از جمله احسان منصوری فعال سیاسی و اجتماعی که در واکنش به صحبت‌های مسیح علینژاد کارمند دولت آمریکا (او در صحبت با یک شبکه انگلیسی که قصد داشت اعتراضات را قومیتی نشان دهد)، در شبکه اجتماعی توییتر گفته است: اگر در اعتراضات مردم همدیگر را بکشند، این‌ها سود می‌برند و اگر پلیس بکشد یا بدون حل مشکل اعتراضات سرکوب شود، آن‌ها از درد و رنج ما کاسبی می‌کنند.

در هر حال بسیاری از متخصصان و مردم، بی برنامگی مقامات سابق خوزستان را هم در این زمینه دخیل می‌دانند که علی رغم مشکلات گسترده استان، با انتصاب افراد ناشایست، زمینه را برای بحران‌های کنونی ایجاد کرده اند.

اما در پایان باید گفت وقتی به خوزستان و مسئولان بلند پایه استان در چند سال گذشته که نگاه می کنیم در می یابیم که این مشکلات،مشکلات امروز و یک ماه پیش نبوده و نیست و این سوال پیش می آید که آیا  مسئولانی که آمدند و رفتند برای خوزستان و مشکلاتش چه کردند ؟

باید از استانداران سابق و سایر مقامات سابق خوزستان پرسید که آیا علی رغم دیدن مشکلات مردم این دیار، همچنان نیز شب‌ها آسوده سر بر بالین می‌گذارند؟ اگر پاسخ آری است و بی توجه به آلام شهروندان این استان با خیال راحت زندگی خود را سپری می‌کنند، باید در وجدان آن‌ها شک کرد.

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بی آبی خوزستان اعتراضات خوزستان علی رغم شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۲۸۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: اعضای شورا باید توجه کنند شورای شهر یا روستا هستند نه شورای شهرداری،  شورایی موفق است که مسائل منطقه را شناسایی و راه‌حل آن را ارائه دهد نه اینکه صرفاً به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای شهرداری باشد، چنین شورایی عملکرد خوبی ندارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان محمد خانچی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش ملی روز شوراها اظهار کرد: همزمانی عملکرد شوراها با شروع دولت سیزدهم و تزریق اعتباراتی که سال‌های سال پرداخت نشده بود می‌تواند در کارنامه شورایی‌ها تأثیرگذار باشد، باید در مدت باقی‌مانده کارهای عقب مانده و روی زمین مانده جبران شوند و تحول جدی و اساسی در منطقه ایجاد شود.

وی افزود: باید همه توجه کنند شورای شهر یا روستا هستند نه شورای شهرداری، شورایی موفق است که مسائل منطقه را احصاء کرده و راهکار حل آن را ارائه دهد نه اینکه صرفاً صبح تا شب دنبال شهردار و برخی مسائل حاشیه‌ای شهرداری باشد و چنین شورایی عملکرد خوبی ندارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: اینکه یک شهردار با حضور اعضای شورای شهر پیگیر مسائل است تا بتواند مشکلات را رفع کند لذت بخش است، این شورا قطعاً شورای شهر به معنای واقعی است.

خانچی با اشاره به اهمیت استفاده از نظرات مردم و توجه به مسائل از نگاه مردم و استفاده از تجارب گفت: باید در کنار مردم بودن تمرین شود و از مردم فاصله گرفته نشود تا موفق باشیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان توضیح داد: با تزریق نقدینگی تقریباً معوقات حقوقی به حداقل رسیده است و باید به گونه‌ای رفتار شود تا شکاف ایجاد نشود؛ باید توجه شود مبلغ عوارض آلایندگی محدود است و نباید به این پول وابسته شد زیرا اگر به این پول وابسته شوند و منابع جایگزین خلق نشود دچار مشکل خواهند شد.

خانچی با تاکید بر برنامه‌ریزی برای دهه کرامت و اربعین حسینی (ع) اضافه کرد: از هم اکنون باید برای اربعین حسینی (ع) برنامه‌ریزی شود و فضای شهرها به ویژه روستاها و شهرهایی که در محور طرق الحسین (ع) باید تغییر کند به گونه‌ای که زائران متوجه تغییر شوند.

وی خاطرنشان کرد: جهاد تبیین عملکرد مسئولان است و در این راستا باید کارها منعکس شود تا نگاه مردم نسبت به ما خوب باشد.

کد خبر 748863

دیگر خبرها

  • حمایت دانشجویان خوزستانی از اعتراضات ضد صیهونیستی در دانشگاه های آمریکا+فیلم
  • تشکیلات خودگردان؛ از مهار اعتراضات ضد صهیونیستی تا سرکوب آن
  • شورایی که به‌دنبال مسائل حاشیه‌ای باشد موفق نیست
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • حمایت مردم استان اردبیل از خیزش ضد صهیونیستی دانشجویان آمریکا و اروپا
  • دانشجویان آزاده جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین به پاخیزند
  • احتمال حضور ۵ کشتی‌گیر خوزستانی در مسابقات المپیک
  • بیانیه حمایت از اعتراضات جهانی دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی
  • خشونت نظامیان آمریکایی در مقابل دانشجویان + عکس و فیلم
  • ببینید | محاصره بذرپاش در میان مردم تبریز؛ اعتراضات به وزیر راه بالا گرفت